"Srbijagasu samo dolaze, niko ne ide"

Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio je da je budalaština da kupci napuštaju Srbijagas.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 11.03.2016.

12:18

Foto: Tanjug

Bajatović je kazao da su apsolutno netačne informacije u pojedinim medijima da kupci menjaju Srbijagas kao snabdevača i da ih je naprotiv, sve više.

Prema njegovim rečima, u poslednje tri ili četiri godine Srbijagas je povećao broj kupaca sa 1.100 na 1.480, dok je broj korisnika povećan sa 70.000 na 98.000.

"I sve će ih biti više jer će cena gasa još da pada", kazao je Bajatović na regionalnoj konferencije "Energetske perspektive i efikasnosti" koju organizuje Kolor pres grupa u Novom Sadu i dodao da se u poslednje vreme dogodilo da je NIS počeo da prodaje određene količine svojih viškova gasa.

Bajataović je kazao da će od aprila cena gasa biti još niža za domaćinstva, ali nije mogao da kaže za koliko tačno jer na tu računicu utiče i vrednost dolara a ne samo cena gasa.

Kako je naveo, očekuje da će cena gasa ove godine biti 130 do 140 dolara za 1.000 kubnih metara gasa, plus tranzit koji iznosi 38 dolara za 1.000 kubika gasa.

Bajatović je kazao da je Srbijagas prošlu godinu završio u plusu, a na pitanje B92 za šta će ta dobit biti iskorišćcena, Bajatović je kazao - vraćaćemo kredite.

On je kazao da je od duga Gaspromu ostalo da se vrati još samo 20 miliona dolara i naveo da će to biti vraćeno do kraja godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: