"Nema skuplje struje, objasniću Petroviću zašto"

Ministar energetike Aleksandar Antić je izjavio da za sada ne postoji plan za povećanje cene struje u Srbiji.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 11.03.2016.

11:53

(Foto: Thinkstock.com)

Antić je novinarima na pauzi Regionalne konferencije "Energetske perspektive i efikasnosti" koju organizuje Kolor pres grupa u Novom Sadu kazao da ne postoji datum niti Srbija ima obavezu prema bilo kome da poveća cenu, a da će se sredinom godine ponovo pogledati kalkulacija i videti da li će onda eventualno biti doneta takva odluka.

On je podsetio da cenu određuje Agencija za energetiku u skladu sa opravdanim troškovima.

Na pitanje B92 zašto onda Fiskalni savet smatra da nije tačno da struja ne treba da poskupi, Antić je odgovorio da jako poštuje to telo i da će sa članovima Saveta razgovarati o tome.

"I stručno i privatno jako poštujem Pavla Petrovića i ne bih dozvolio sebi da ulazim u polemiku sa njim. Ministarstvo će razgovarati i predstaviće sve podatke Fiskalnom savetu", kazao je on.

Antić je ponovio da je reorganizacija i EPS-a i Srbijagasa zaista odmakla, što pokazuje podatak da je EPS završio godinu u plusu sa dve i po milijarde dinara, a proizveo struje za 40 miliona evra više nego što je potrošeno. Srbijagas, rekao je, od novembra nije napravio ni evro novog duga.

Na konstataciju B92 da je to bar delimično zasluga i niske cene gasa, Antić je kazao da su cene gasa u skladu sa tržišnim okolnostima i da je cena trenutno povoljna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: