BG više neće "ličiti na vašar", uniformišu ga

Ove godine u Beogradu neće biti šarenog mobilijara. Kafedžije mogu da biraju da li će im suncobrani biti bele, crne ili bež boje.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 06.03.2016.

13:17

BG više neće
Foto: Freeimages

Proleće je na pragu, a lepo vreme izmamilo je mnogobrojne Beograđane da omiljene napitke degustiraju “na otvorenom“.

Ove godine novina je da između stolova neće biti šarenog mobilijara, pišu Večernje novosti.

Prema propisima, u baštama ugostiteljskih lokala moći će da budu postavljeni samo beli, bež ili crni suncobrani.

Odluku o uniformisanju tendi i senila, odbornici gradskog parlamenta usvojili su prošle godine.

"Ugostitelji su imali 12 meseci da se prilagode. Ove godine počećemo sa kontrolom ove odluke, jer nam je cilj da grad izgleda lepo, a ne da nam šetališta liče na vašar“, kažu iz gradske uprave.

Članom 27. odluke o postavljanju bašta kafića, predviđaju i druge pojedinosti oko postavljanja suncobrana. Zaštita bašte od sunca i padavina mora biti od lake konstrukcije. Senilo mora biti rasklopivo na slobodnostojećem nosaču ili jedru.

Kod bašte zatvorenog tipa može se postaviti senilo lake montažno-demontažne konstrukcije, pokrivene lakim materijalom. Minimalna visina ivice senila u odnosu na podnu površinu iznosi najmanje 2,2 metra. Srednja visina senila u odnosu na pod bašte zatvorenog tipa mora iznositi najmanje 2,8 metara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: