Turci bi "Moravu" i Pojate-Preljina

Turske kompanije pokazale su zainteresovanost za saradnju na razvoju Aerodroma “Morava”, kao i za više projekata u putnoj infrastrukturi.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 02.03.2016.

13:07

Turci bi
Foto. Vlada Srbije

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je s ambasadorom Turske Mehmetom Kemalom Bozajem o mogućnostima saradnje u oblasti putne infrastrukture i vazdušnog saobraćaja.

Kako se navodi u saoopštenju resornog ministarstva, turske kompanije su pokazale zainteresovanost za autoput Pojate-Preljina, kao i brzu saobraćajnicu Novi Sad-Ruma.

Očekuje se da u Srbiju dođu i turski eksperti koji će obići Aerodrom “Morava” kod Kraljeva i detaljnije se obavestiti o planovima za razvoj tog objekta, kao i o projektima u putnoj infrastrukturi za koje postoji interesovanje turskih kompanija.

Na sastanku je razgovarano i o pitanjima u vezi sa obavljanjanjem čarter saobraćaja između dve zemlje, koje je važno za pružanje kvalitetne usluge turistima koji dolaze u Srbiju i u Tursku, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: