Najprestižnije biznis škole ponovo u Beogradu

Beograd će prve nedelje aprila, biti domaćin najtalentovanijim studentima sa fakulteta od Australije do Amerike.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 01.03.2016.

12:50

Najprestižnije biznis škole ponovo u Beogradu
Foto: bbicc.org

Studenti dolaze u Srbiju povodom svetskog takmičenja u rešavanju poslovne studije slučaja, Belgrade Business International Case Competition (BBICC).

BBICC, u organizaciji Fakulteta organizacionih nauka , se realizuje četvrtu godinu za redom, od 4. do 9. aprila, na FON-u, što predstavlja priliku za studente iz celog sveta da učestvuju na jedinom takmičenjenju ovakvog karaktera u čitavoj jugoistočnoj Evropi.

Ovom prilikom okupiće se studenti sa 16 poznatih biznis škola. Na takmičenju će pored tima sa FON-a, kao predstavnika Univerziteta u Beogradu učestvovati i studenti sa prestižnih univerziteta - Univerziteta Kalifornije – Berkeley (SAD),Wharton poslovne školeiz Pensilvanije (SAD), Univerziteta sa Floride, australijski univerzitet Melburn, tri tima iz Kanade – Concordia University, Simon Fraser University i Carleton University. Među predstavnicima Evrope učestvovaće i Copenhagen Business School (Danska), BI Norwegian Business School (Norveška), Dublin Institute od Science and Technology (Irska), Maastricht University (Holandija).

Prošlogodišnji pobednik Hong Kong University of Science and Technology (Hong Kong) je takođe učesnik na takmičenju i ove godine, kao i timovi iz Kine i sa Tajlanda.

Timovi će stići u Beograd, pre zvaničnog otvaranja koje će se održati u utorak, 5. aprila na Fakultetu organizacionih nauka. Takmičarski deo se sastoji od rešavanja dve studije slučaja koje će se rešavati 5 i 24 sata. Studenti će predstavljati svoja rešenja ispred stručnog žirija sačinjenog od top menadžera i konsultanta vodećih kompanija u Srbiji.

Završnica takmičenja će se održati u subotu, 9. aprila, gde će žiri odrediti tri najbolja rešenja. Tokom 6 dana boravka u Srbiji, pored rešavanja dva poslovna problema, takmičari će, takođe, imati priliku da upoznaju Beograd kao i našu tradiciju i kulturu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: