BG na vodi: Planuli stanovi, cenu diktira pogled

Prodaja stanova u kuli B, u okviru projekta "Beograd na vodi" je počela. Penthausi na vrhu solitera prodavali se po astronomskim cenama.

Srbija

Izvor: Veèernje novosti

Nedelja, 28.02.2016.

09:39

BG na vodi: Planuli stanovi, cenu diktira pogled
Foto: Beograd na vodi

Prema rečima prodavaca, intresovanje kupaca juče je bilo zadovoljavajuće - prodat je veliki broj nekretnina. Prioritet prilikom kupovine budućeg krova nad glavom imali su VIP kupci, koji su mogli da biraju sprat i kvadraturu, pišu Večernje novosti.

Kao i prošlog puta, nijedan od ponuđenih 146 stanova nije imao jedinstvenu cenu. Različita vrednost merila se mnogim parametrima.

Oni stanovi koji gledaju na Savu prema Adi Ciganliji ili ušću ove reke u Dunav, značajnije su skuplji u odnosu na one koji gledaju na staro gradsko jezgro. Vrednost nekretnine određuje i to da li je na drugom ili desetom spratu. Za sličan stan, ta razlika je čak 20.000 evra. Pozicija, veličina i broj terasa, takođe diktiraju koliko će kupac duboko da zavuče ruku u džep.

Kao i prilikom prošle prodaje, da bi zaštitili mušterije od medija, predstavnici firme "Beograd na vodi" nisu dozvolili novinarskim ekipama da izveštavaju.

U razgovoru sa prodavcima, reporter “Novosti” kao potencijalni kupac, saznaje da je dinamika plaćanja slična onoj od pre pet meseci, kada su se prodavali stanovi u kuli A.

Jednosobni, dvosobni, trosobni i četvorosobni stanovi otplaćivaće se do maksimalnih sedam rata. Pre prve rate uplaćuje se 1.000 evra rezervacije. A kada se kupac odluči da stavi paraf na ugovor, mora da isplati 10 odsto vrednosti stana. Poslednja rata se kešira kada se dobiju ključevi u ruke.

“Stanari obeju kula mogu da koriste zatvoreni bazen, teretanu, fitnes i joga studio, kao i dva zatvorena parka”, objašnjavaju agenti.

Pored redovnih računa, žitelji luksuznih kula moraće da plaćaju održavanje zgrade, a o njihovoj bezbednosti brinuće profesionalno obezbeđenje.

Izgradnja dve stambene kule počela je 27. septembra 2015, a stanovi biće useljivi 2018. godine.

DomaćiI građevinski gigant "Energoprojekt" biće glavni izvođač na prvom stambenom objektu u okviru "Beograda na vodi". Radnici i mehanizacija već su na gradilištu, na kojem niče objekat od dve kule ukupne površine 67.500 kvadratnih metara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

15 h

Podeli: