Nema posla - radnici Fijata u KG ne rade

Oko 3.000 radnika kompanije "Fijat Krajsler automobili Srbija" iz Kragujevca neće raditi od danas do 7. marta zbog nedostatka posla.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 24.02.2016.

12:52

Nema posla - radnici Fijata u KG ne rade
Foto: Tanjug

To je za RTS izjavio predsednik Samostalnog sindikata te kompanije Zoran Marković.

Marković je rekao da je razlog zbog koga radnici neće raditi smanjena tražnja za vozilima i nedostatak posla.

Kragujevačka fabrika automobila pokrenula je dan ranije novu akciju zamene staro za novo, u kojoj se model fijat 500L pop može nabaviti po ceni od 9.990 evra u slučaju da vlasnik poseduje automobil stariji od deset godina koji bi želeo da reciklira.

Osim fijata 500L, na akciji su i model panda, koja uz reciklažu košta 7.990 evra, zatim punto, koji se prodaje za 8.990 evra, fijat 500 po ceni od 9.490 evra, kao i SUV model fijat 500X čija početna cena uz recikliranje starog vozila iznosi 14.490 evra.

“Fijat Krajsler automobili Srbija” je prvi izvoznik srpske privrede, ali već neko vreme stručnjaci upozoravaju da fabrika nema budućnost bez pokretanja novog modela, o čemu se za sada ne razmišlja.

Bilo je i nezvaničnih najava da bi deo proizvodnje mogao da bude preseljen iz Turske, što je kompanija kasnije demantovala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: