Vesić: Gradićemo marinu na Čukarici

Gradski menadžer Beograda Goran Vesić najavio je trajno rešenje za mulj u Čukaričkom rukavcu na Adi Ciganliji i izgradnju prve gradske marine na toj lokaciji.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 23.02.2016.

17:59

Vesić: Gradićemo marinu na Čukarici
Foto: Beoinfo

Vesić je sa predsednikom opštine Čukarica Srđanom Kolarićem obišao Čukarički rukavac i rekao da se procenjuje da u njemu ima oko 120.000 kubnih metara mulja.

"Mulj se nanosi iz Topčiderske reke. Kada je napravljen most na Adi, sužen je izlaz iz rukavca. Već nekoliko godina ne može da se koriste za čamce i ribe ne mogu da ulaze u Savu", rekao je on i dodao da je Direkcija za javno zemljište raspisala javnu nabavku za uređenje Topčiderske reke.

Kako je objasnio, plan je da se Topčiderska reka uredi kaskadama, kako bi se sprečio dolazak mulja u Čukarički rukavac.

Vesić je podsetio da je od 2014. godine tri puta čišćen Čukarički rukavac i da će sada biti odneto 35.000 kubnih metara mulja, za šta će biti potrošeno oko 22,5 miliona dinara.

On je istakao značaj reka za razvoj turizma u Beogradu.

"Beograd ima 200 kilometara obala reke, od kojih je do 10 kilometara iskorišćeno. To je suludo, drugi veliki gradovi bi čak platili za tih 200 kilometara. Mi naše obale ne koristimo, ali svi projekti u gradu su sada na reci", kazao je Vesić.

Ukazao je da su neuređene marine jedan od problema za razvoj turizma u Beogradu.

"Ovo trenutno u Čukaričkom rukavcu i nije marina, iako je jedna od boljih u Beogradu. Ljudi samo vežu čamac i ne dobijaju nijednu uslugu kao u pravoj marini. Treba da se uradi pumpa, prodavnice za nautičku opremu, postave pravi vezovi - da korisnici znaju šta će dobiti za ono što plate. Nadamo se da će i drugi investitori biti spremni da ulože u marine u drugim delovima grada", kazao je Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

21 h

Podeli: