Štrajk u FAP-u, traže 7 zaostalih plata

Zaposleni u FAP-u nastaviće štrajk sve do ispunjenja minimalnih zahteva o isplati zaostalih zarada, rekao je predsednik Štrajkačkog odbora Miroslav Mršević.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 23.02.2016.

15:55

Štrajk u FAP-u, traže 7 zaostalih plata
Foto: Tanjug

On je agenciji Beta kazao da štrajk nema političku svrhu, već da je to jedini način da se vlastima ukaže da je ugrožena egzistencija zaposlenih jer su im od oktobra prošle godine, kada je kasnila isplata devet zarada, isplaćene samo dve plate.

Po rečima Mrševića, od 650 zaposlenih u FAP-u u štrajku je njih oko 400, a oko 100 radnika je na bolovanju ili plaćenom odsustvu, dok 50 radnika ima radnu obavezu.

"Predstavnici zaposlenih u FAP-u pozvani su da dođu sutra na sastanak u Ministarstvu privrede, ali će se pozivu odazvati samo sindikalci koji nemaju podršku radnika i koji tvrde da većina zaposlenih u fabrici nije u štrajku", kazao je Mršević.

FAP je jedno od deset preostalih preduzeća u restruktuiranju kojima 31. maja ističe zaštita od poverioca i ako do tada ne budu privatizovani moraće da idu u stečaj.

Za opremninu se prijavilo 10 odsto zaposlenih u FAP-u jer očekuju da će se naći rešenje da fabrika nastavi da radi.

Vlada Srbije je u maju 2014. godine sa finskom kompanijom SISU potpisala memorandum kojim je bilo predvidjeno preuzimanje delova imovine pribojske fabrike i pokretanje proizvodnje novih modela kamiona i delova za kamione, ali se to nije dogodilo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: