Britanci stigli u Neobus, posao za 1.000

Predstavnici Vlade i britanske kompanije "Delphi automotive" potpisali su ugovor o podsticajnim sredstvima za nov proizvodni pogon u Novom Sadu.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 19.02.2016.

11:51

Britanci stigli u Neobus, posao za 1.000
(Foto: Thinkstock.com)

Ugovor bi trebalo da pokrene proizvodnju auto-instalacija i do kraja naredne godine zaposli 1.000 radnika.

Ugovor su potpisali ministar privrede Željko Sertić i generalni direktor Delphi električni/elektronski sistemi za Evropu, srednji Istok i Afriku Vinsent Fagard.

Taj pogon, koji će proizvoditi delove za vodeće auto-proizvođače i, kako je poručeno iz kompanije, blisko će sarađivati sa Delphi pogonima u regionu, kako bi se obezbedila efikasnost i fleksibilnost za kupce.

"Delphi automative PLC" je globalni autodobavljač tehnologija za putnička i komercijalna vozila čije je sedište u Gilingemu u Velikoj Britaniji, a tehničke centre, proizvodne pogone i servise za podršku kupcima ima u 44 zemlje sveta.

Kako je poručeno iz te kompanije, medju njenim korisnicima je 25 najvećih svetskih kompanija iz oblasti autoindustrije, a svojim proizvodima Delphi snadbeva 19 od 20 najboljih proizvođača vozila u Evropi.

Pogon će biti izgrađen u objektu nekadašnje fabrike "Neobus" u Novom Sadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

10 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: