"Klinički u Nišu do kraja godine, u BG od maja"

Klinički centar u Nišu biće završen do kraja godine, a radovi u beogradskom centru mogli bi da počnu u maju, rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 14.02.2016.

09:25

Foto: Thinkstock

Gostujući na televiziji Pink, Lončar je kazao da se tender za Klinički centar u Beogradu završava u martu.

"Tender se završava u martu i nadam se da će radovi početi u maju. Niš će biti završen do kraja godine, tamo je već obavljeno više od 100 kardiohirurških operacija u jednoj od najsavremenijih operacionih sala", rekao je ministar.

On je najavio da je u 2016. godini planirano da se izvede više od 24.000 operacija katarakte u Srbiji.

"Imamo 11 miliona evra i želimo da kupimo magnetne rezonance, skenere kako bi odradili dijagnostiku i kako skoro ne bi imali liste čekanja", rekao je Lončar.

Ministar zdravlja dodao je da su obezbeđena sredstva i za vantelesnu oplodnju za oko 500 bračnih parova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

23 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

9 h

Podeli: