Zaječar: Sukob veterinara zbog sistematizacije

16 od ukupno sedamnaestoro zaposlenih u veterinarskom specijalistickom institutu u Zaječaru, traži smenu aktuelnog direktora.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 13.02.2016.

16:26

Zaječar: Sukob veterinara zbog sistematizacije
Foto: Freeimages.com

Radnici traže smenu zbog nedomaćinskog poslovanja ali i nove sistematizacije radnih mesta. Direktor nije želeo da komentarise optužbe jer, kako kaže, nema dozvolu Ministarstva poljoprivrede da govori o tome.

Jabuka razdora u zaječarskom specijalističkom veterinarskom institutu je,ni manje ni više nova sistematizacija radnih mesta. Rukovodstvo je bez konsultacije sa zaposlenima, kako tvrde, uradilo novu sistematizaciju koja je prema mišljenju radnika van svake logike.

Direktor specijalističkog veterinarskog instituta u Zaječaru možda nema stručnu spremu, ali ima sva ovlašćenja kažu radnici da rukovodi firmom na svoj način. Međutim, zaposleni nisu zadovoljni njegovim rukovođenjem, pa su počeli sa svakodnevnim jednosatnim štrajkom. Za njih postoji samo jedan način za rešavanje svih njihovih problema.

Direktor Miodrag Nikolić, kažu,neće da podnese ostavku, a neće ni pred kameru. Kako nam je rekao nema dozvolu resornog ministarstva da komentariše situaciju u institutu. A , tom istom ministrastvu su se žalili i nezadovoljni radnici. Sa njihovim problemom su upoznate i ostale relevantne institucije, kao i premijer Srbije. Nezadovoljni radnici nastaviće jednosatni štrajk , a najavljuju i radikalizaciju protesta sve do smene direktora.

Opširnije u prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

17 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: