Belgijanci ne odustaju od tužbe protiv Srbije

Vlasnici fabrike "Energo-Zelena" iz Belgije ne odustaju od tužbe protiv Srbije.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 13.02.2016.

15:51

Belgijanci ne odustaju od tužbe protiv Srbije
(Foto: Thinkstock.com)

Nezadovoljni uslovima poslovanja, pre više od godinu dana, započeli su međunarodnu arbitražu protiv naše zemlje, pred Međunarodnim centrom za investicione sporove u Vašingtonu. Belgijanci ne odustaju ni od početne, zacrtane sume novca od 21,5 miliona evra, pišu Večernje novosti.

Od kad su rešili da stave ključ u bravu, firmi u Inđiji, koja se bavi neškodljivom preradom životinjskog otpada, nadležni su pokušali da izglade ovu situaciju i da pronađu neko vansudsko rešenje. Za to su bili i vlasnici "Energo-Zelene", ali problem nije rešen.

"Poslednji put smo bili u kontaktu sa vlastima aprila prošle godine", kaže Tom Hanson, direktor kompanije. - Čuli smo da su oformljene radne grupe, ali nismo videli nikakav rezultat. Arbitraža se nastavlja, kako bismo zaštitili naše investicije. Uprkos obećanjima ministara, šefova kabineta, direktora Uprave za veterinu i državnih sekretara, ništa se nije dogodilo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: