Vučić: Nema para za snaje i šurnjaje

Bilo bi dobro kad bismo ljudima mogli da objasnimo da ne smeju da pitaju "kad ću dobiti posao", kaže premijer Aleksandar Vučić.

Srbija

Izvor: Tanjug

Subota, 13.02.2016.

13:14

Vučić: Nema para za snaje i šurnjaje
Foto: Tanjug

Bilo bi dobro kad bismo ljudima mogli da objasnimo da ne smeju da pitaju "kad ću dobiti posao", već kad će država da stvori bolje uslove za startap kompanije, kada će se dozvole dobijati brže da možemo da radimo, objasnio jeVučić novinarima nakon otvaranja regionalnog centra Koka Kole u Beogradu.

Upitan šta treba učiniti da se podstiče preduzetnički duh, on je rekao i da moramo urednije da plaćamo porez, koji je, kako je primetio, značajno manji nego u zemljama okruženja, ali, dodao je, moramo gerenalno da budemo pozitivniji i da gledamo u budućnost.

"To znači da ne radimo za naredna tri meseca, već za narednih 30 godina, da potomcima ostavljamo kompanije", rekao je Vučić.

Podsetio je da je ove godine vlada za male i srednje kompanije odvojila milijardu i po dinara, da će davati povoljne kredite, da će biti podsticaja i u poljoprivredi, ali da se moramo naučiti da to što država daje zaista treba da ide za proizvodnju, za novi kombajn, za navodnjavanje, a ne da se tretira kao "socijalna pomoć za snaje i šurnjaje".

"To su stvari koje ćemo da menjamo, a da li ćemo da uspemo, videćemo", poručio je.

Vučić kaže da je proššle godine zabeležen značajan rast industrijske proizvodnje od 8,2 odsto, kao i preradjivačke industrije - 5,3, procenta.

"To su odlične vesti, koje govore dobro o našoj zemlji i budućnosti", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

106 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: