Vučić: I Koka Kola piše ćirilicom /FOTO

Kompanija Koka-Kola Helenik otvorila je regionalni Centar za sokove u punionici u Zemunu, gde ce biti zaposleno 80 radnika.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 13.02.2016.

12:25

Vučić: I Koka Kola piše ćirilicom /FOTO
Foto: Tanjug

Premijer Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da kompanija Koka Kola daje veliki doprinos srpskoj privredi, te najavio da Srbija mora unaprediti trgovinsku razmenu sa SAD.

On je, posle otvaranja Regionalnog centra za sokove Koka Kole, rekao da ova kompanija u Srbiji zapošljava 1.100 radnika, i da je u novom, namodernijem pogonu zaposleno daljih 80.
Foto: Tanjug
"Kažu da nešto tako ne postoji u Evropi, a nešto slično postoji samo u azijskom delu Rusije. Na to smo posebno ponosni", kazao je Vučić.
Foto: Tanjug
On je rekao da je Koka Kola veoma značajna i da nije bilo moguće, kada se pomislilo na početku fiskalne konsolidacije, da se poveća akciza na gazirane sokove, a ova kompanija se odužila sa sedam miliona evra ulaganja u veliki novi pogon.

Takođe, prema njegovim rečima kreira posredno dalja radna mesta, preko lica koja učestvuju u dobavljanju voća, jer samo pomorandže i ananas nisu iz Srbije.
Foto: Tanjug
"Sve drugo je iz Srbije, preko 60 odsto voća koji koriste za Next je iz naše zemlje“, objasnio je premijer.

Prema njegovim rečima Koka Kola daje ogroman doprinos u budžet, državi i građanima Srbije.
Foto: Tanjug
On je ukazao da je Koka Kola razvila pravi brend iz Srbije jer svoj proizvod izvozi u četiri zemlje EU, što je dokaz uspeha.

Posebno se zahvalio i ambasadoru SAD Kajlu Skatu za veliko angažovanje od stupanja na dužnost. "Imamo zadatak da obezbedimo značajan broj američkih investicija, i da povećamo trgovinsku razmenu, koja ne može da se zasniva samo na izvozu FIAT-a“", naglasio je on".

Vučić je istakao da je na vladi da donosi pozitivne zakone i povuče loše u cilju poboljšanja poslovnog ambijenta.

"Uveren da Srbija ima dobru budućnost, ali uvek u svemu tome sami moramo znati da sa neba ne pada već svi zajedno moramo biti marljiviji i radimo", kazao je Vučić.

On je na poklon dobio flaše Koka kole sa ćiriličnim natpisom i njegovim imenom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

115 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: