Azvirt bi da gradi Obilaznicu oko Beograda

Azerbejdžanska kompanija Azvirt zainteresovana je za gradnju obilaznice oko Beograda, o čemu su razgovarali i ministarka infrastrukture i ambasador Azerbejdžana

Srbija

Izvor: B92

Petak, 12.02.2016.

19:22

Azvirt bi da gradi Obilaznicu oko Beograda
(Foto: Thinkstock.com)

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je sa ambasadorom Azerbejdžana Eldarom Hasanovim koji je obavestio ministarku da se radovi na deonici Ljig-Preljina na Koridoru 11 odvijaju po planu.

Hasanov je obavestio Mihajlović o poslednjim informacijama koje je dobio od azerbejdžanske kompanije Azvirt, glavnog izvođača radova na deonici Ljig-Preljina, na Koridoru 11, da se gradnja tog autoputa odvija po planu i da se očekuje da će biti završena do 25. avgusta ove godine, saopštilo je Ministarstvo građevionarstva.

Mihajlović i Hasanov, takođe, su razgovarali o mogućnostima saradnje na drugim infrastrukturnim projektima, uključujući izgradnju Obilaznice oko Beograda, za koje je azerbejdžanska kompanija Azvirt ranije iskazala zainteresovanost.

Mihajlović je obavestila azerbejdžanskog ambasadora i o projektima Pojate-Preljina, Beograd-Zrenjanin i Novi Sad-Ruma, koje Srbija planira da realizuje u narednom periodu i gde postoje mogućnosti za proširenje saradnje, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: