14 tramvaja u BG, ako kasne 20 sekundi - žalba

Grad Beograd je, zahvaljujući donaciji Švajcarske, dobio 14 tramvaja koji će u narednih nekoliko dana biti na ulicama grada, kaže gradonačelnik Siniša Mali.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 12.02.2016.

17:07

14 tramvaja u BG, ako kasne 20 sekundi - žalba
(Foto: Thinkstock.com)

On je dodao da će u narednom periodu stići još 15 tramvaja.

"Tramvaji će doprineti većoj frekventnosti saobraćaja i povećanju njegovog kvaliteta...nadam se da ćemo sa ovim tramvajima iz Švajcarske znatno unaprediti javni prevoz u Beogradu", rekao je Mali novinarima nakon obilaska GSP-a.

To preduzeće je obišao sa gradonačelnikom Berna Aleksandrom Čepetom, sa kojim je ranije danas potpisao Sporazum o saradnji i prijateljstvu između Beograda i Berna.

Podsetivši da je Švajcarska poznata po čokoladi, satovima i javnom prevozu, Čepet je rekao da je upravo javni prevoz jedna od najbitnijih stvari da bi neki grad bio uspešan.

"Švajcarski gradovi su specijalizovani za javni prevoz, posebno tramvajima, autobusima, vozovima. U mom gradu, na primer, tramvaji idu po redu vožnje, što znači da idu na svakih šest minuta i ako 20 sekundi zakasne, imamo žalbe", rekao je Čepet.

Obilasku GSP-a prisustvovao je i ambasador Švajcarske u Beogradu Žan Danijel Ruh.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: