Ministarka pilot, SMATSA uređuje aerodrom/FOTO

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović posetila je Vazduhoplovnu akademiju (SMATSA) u Vršcu ističući da je ta akademija svetski poznata po kvalitetu obuke.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 12.02.2016.

13:41

Ministarka pilot, SMATSA uređuje aerodrom/FOTO
Foto: Tanjug

Prema njenim rečima, država će nastaviti da joj pomaže kako bi se taj nivo održao.

Mihajlovićeva se tom prilikom upoznala sa načinom obuke pilota i isprobala simulator letenja, a predstavnici Agencije za kontrolu letenja (SMATSA) su izjavili da nije imala nijednu grešku.
Foto: Tanjug
Mihajlovićeva je naglasila da ta akademija postoji već 60 godina i da su je završili piloti koji danas rade za avio-kompanije širom sveta.
Foto: Tanjug
Ona je rekla da joj je posebno drago što vidi mnogo pripadnica lepšeg pola u akademiji, kao i da ta ustanova ima četiri polaznice na obuci za pilota, koje nisu iz Srbije.
Foto: Tanjug
Mihajlovićeva je navela da tu studira jedna devojka iz Australije čiji je otac isto tu završio za pilota.
Foto: Tanjug
“Puno ste postigli i država treba da pomogne da se održi taj kvalitet i da ostanete najbolji”, poručila je Mihajlovićeva.
Foto: Tanjug
Direktor SMATSA Radojica Rovčanin je rekao da akademija u Vršcu trenutno ima oko 130 polaznika.

"Moram da pohvalim ministarku da je odlično vozila avion na simulatoru i da nije napravila nijednu grešku", naveo je Rovčanin. On kaže da je sa ministarstvom dogovoreno da se u narednom periodu uredi aerodrom i zgrada Vazduhoplovne akademije u Vršcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

11 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: