BG i Lukoil traže projekte za investiranje

Čelnici Grada Beograda i rukovodstvo kompanije "Lukoil Srbija" dogovorili su da se što pre pronađu projekti u koje bi ta kompanija uložila 20 miliona dinara.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 12.02.2016.

13:19

Default images
Foto: Thinkstock

Čelnici Grada Beograda i rukovodstvo kompanije "Lukoil Srbija" ocenili su da je u najkraćem roku neophodno odrediti prioritetne projekte u gradu koje bi "Lukoil" mogao da podrži iznosom od 20 miliona dinara, po osnovu ranije potpisanog sporazuma o saradnji te kompanije i Grada.

Kako je saopštila Gradska uprava, zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović i gradski menadžer Goran Vesić razgovarali su sa generalnim direktorom "Lukoila Srbija" Andrejem Kuku o saradnji u svim oblastima, u cilju stabilnog razvoja ekonomije, poboljšanja investicione klime, efikasnog razvoja i stvaranja pozitivnih uslova za rešavanje socijalnih problema gradjana.

Grad Beograd će dobiti 20 miliona dinara za projekte iz oblasti kulture i društvene odgovornosti na osnovu sporazuma izmedju kompanije "Lukoil Srbija" i Grada Beograda, potpisanog u decembru prošle godine.

"Grad Beograd će učiniti sve šo je u njegovoj nadležnosti kako bi velike kompanije investirale u naš grad, a samim tim i poboljšale poslovnu klimu. Jedan od najvažnijih elemenata za budući razvoj Beograda je privlačenje novih, ali i podrška postojećih investicija i kompanija", rekao je Mladenović.

Goran Vesić je istakao da je "Lukoil" na ovaj način postupio kao odgovorna kompanija koja želi da pomogne razvoj društvene zajednice u kojoj radi.

"Zahvalni smo 'Lukoilu' na ovoj podršci i verujemo da je to samo početak naše uspešne saradnje", rekao je Vesić, koji je najavio formiranje radne grupe sastavljene od predstavnika Grada i kompanije "Lukoil", koja će se "operativno baviti svim pitanjima koja su važna obema stranama".

"Na ovaj način svi procesi će se maksimalno ubrzati, jer će u radu učestvovati svi merodavni gradski sekretarijati", dodao je gradski menadžer.

Andrej Kuku je istakao da je "Lukoil Srbija" uvek spreman za saradnju koja zadovoljava obostrane interese.

"Sve što se čini, čini se za građane, uključujući i naše zaposlene i njihovu decu", kazao je Kuku i dodao da je kompanija spremna da i ubuduće zajedno s Gradom rešava pitanja koja se tiču zajednice u kojoj posluje", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: