Posustao i zakupac Agroživa

Zaposleni u pogonima “Agroživa“, koje je pre dve godine u zakup uzela firma “Mibras“, u nedelju su telefonom obavešteni da u ponedeljak ne dolaze na posao.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 12.02.2016.

13:27

Posustao i zakupac Agroživa
Foto: Freeimages.com

Rešenje o plaćenom odsustvu dobiće poštom, piše novosadski Dnevnik.

“Rečeno nam je da ne dolazimo narednih 15 dana, da će rešenje stići, ali ni do danas nismo ništa dobili”, kažu zaposleni, koji ne žele da se predstavljaju, s obzirom na to da su otkaz dobili svi oni koji su sudskim putem naplatili zaostale plate.

Zaposleni se ne nadaju da će se, bar kod ovog poslodavca, ikada i vratiti na posao. Unutra, tvrde, nema ničega, jer je kamione i hladnjače, na ime duga, zaplenila jedna firma iz Kikinde.

“Matična jata su uništena, mi nemamo ni šta da koljemo. Plate kasne nekima dva, tri meseca, nekima i više”, tvrde radnici angažovani u proizvodnji, koji su dobijali na ruke 10.000 dinara, ostali ni toliko. Dobijali su novac iz različitih firmi, jer ih zakupac ima nekoliko.

“Agroživ“ je u agoniji poslednju deceniju, a možda i više. Išao je iz stečaja u stečaj, uz afere, hapšenje vlasnika, promene vlasničke strukture, obećanja i kratke periode boljeg poslovanja uz državnu pomoć iz „Srbijagasa“. Posle višemesečnog štrajka, 2014. godine pogone je u zakup uzela firma „Mibras“ i na posao vratila samo polovinu radnika. Oni drugi, štrajk su nastavili bez rezultata - niti su im isplaćene zaostale plate, niti imaju zdravstveno osigranje, niti su dobili socijalni program.

Neko vreme „Mibras“, koji ima i firmu „Big bul“, radio je relativno uspešno, ali već 2015. stigli su prvi problemi, a njihova kulminacija je usledila ovih dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: