"Vi izdržavate državu, ona će vam pomoći"

Srpski premijer Aleksandar Vučič ocenio je da će Srbija biti uspešna zemlja i imati sigurnu budućnost kad mala i srednja preduzeća budu stvarala 50 odsto BDP-a.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 12.02.2016.

10:50

On je u Privrednoj komori Srbije na dodeli priznanja najuspešnjim nosiocima sertifikata Excellent SME istakao da je obezbeđivanje uslova za uspešan rad preduzeća najvažnija tema u Srbiji.

Premijer je kazao da je 2016. godina preduzetništva u kojoj će iz budžeta biti izdvojeno više novca za one koji su na početku svog biznisa i da će biti subvenisani krediti za obrtna sredstva malih i srednjih preduzeća.

"Vi ste nosioci progresa i nije važan vaš politički stav, vi nosite napredak ovoj zemlji. Vas 770.000 važan je i veliki zamajac za ovu zemlju. Vama želim mnogo uspeha i da jače delujete na nas, da bolje utičemo na promenu svesti da privatni biznis mora da se ceni", rekao je Vučić.

Govoreći o tome šta država treba da učini za mala i srednja preduzeća, premijer je naveo da je neophodno napraviti još bolji poslovni ambijent, te da se uvek mogu primeniti dobra rešenja koja postoje u praksi razvijenih zemalja.

On je rekao da će država i ubuduće da pomaže mala i srednja preduzeća povoljnim kreditima i subvencijama, jer oni izdržavaju državu, doprinose menjanju svesti i tome da ne živimo u samoupravljanju već moramo sami da kreiramo svoju budućnost.

Podsetivši da je ovo godina preduzetništva, Vučić je naveo da je država izdvojila više novca za one koji tek ulaze u biznis, da je za startapove opredelila 50 odsto bespovratne pomoći. "Naravno da neće sto odsto od tih startapova uroditi plodom, ali bilo koji je uspeh", rekao je Vučić.

Sertifikat Excellent SME potvrđuje da je kompanija odgovoran i pouzdan partner koji na vreme ispunjava svoje obaveze.

Taj sertifikat je dobilo 617 malih i srednjih preduzeća u Srbiji koja su ostvarila ukupan godišnji promet veći od 800 miliona evra, raspolažu kapitalom od 140 miliona evra, ostvaruju skoro 60 miliona evra profita i zapošljavaju 13.000 radnika.

Predsednik PKS Marko Čadež je kazao da su preduzeća koja su dobila sertifikat Excellent SME "prva liga malog i srednjeg preduzetništva".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

178 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

19 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: