"Pupin" poluprazan, i dalje samo 50 km/h

Saobraćajni stručnjaci smatraju da mnogi vozači još ne znaju za sve pogodnosti “Pupinovog mosta”, za sat u špicu na mostu tek oko 1.000 vozila.

Srbija

Izvor: Blic

Petak, 12.02.2016.

10:01

Foto: Beobuild

U to se može uveriti svako ko kod štamparije “Politika” na Pančevačkom putu skrene ka Pupinovom mostu, pošto je vozilo u kom je bila ekipa “Blica” pre nekoliko dana oko 15 sati praktično bilo jedino u sve tri trake u smeru ka Zemunu.

Tek nakon petlje kod Zrenjaninskog puta na kolovozu se pojavilo još nekoliko, pre svega, teretnjaka. Put do Zemuna nije trajao ni 15 minuta. “Na mostu i pristupnim saobraćajnicama i dalje nema saobraćaja, i to neopravdano. Mislim da mnogi uopšte ne znaju da je sada most povezan sa Pančevačkim putem pa zato ga i ne koriste”, kaže Milan Vujanić, profesor na Saobraćajnom fakultetu.

“Ko god jednom prođe ovuda, neće mu padati na pamet da ide u Zemun kroz grad i obrnuto. Zato mislim da ćemo na leto ovde videti znatno više vozila”, smatra on.

Zbog pravca i komfora ova saobraćajnica trenutno je san svakog vozača unutar uobičajene gradske vreve.

“Reč je o bezbednoj i kvalitetnoj saobraćajnici sa elementima autoputa koja vozačima pruža najviši mogući kvalitet usluga pošto nema okolnih sadržaja, niti pešaka. Vremenom će rasteretiti centar i doprineti razvoju novih naselja na levoj obali Dunava“, naglašava Vujanić.

Na osnovu “Blicove” računice, na mostu se između 15 i 16 sati našlo 120 kamiona i oko 200 kombija pa se može reći da teretna vozila trenutno čine trećinu saobraćaja na ovom potezu.

“Uz razvoj privrede i povećanje radnih mesta Pupinov most doneće i manje zagađenje. Malo ko zna da su opiljci od guma kancerogeni. Uz pomoć ove veze Zemuna i Pančeva u gradu neće ostajati ono što ne mora, vožnja će biti ekonomičnija, a samim tim biće i manje zagađenja”, kaže Vujanić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: