Resavica isporučuje ugalj EPS-u sledeće nedelje

Dogovoreno je da sledećeg četvrtka Vlada Srbije usvoji program poslovanja EPS-a i da u petak krene isporuka uglja iz Resavice u EPS.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 11.02.2016.

15:57

Resavica isporučuje ugalj EPS-u sledeće nedelje
(Foto: Thinkstock.com)

Na sastanku rukovodstva Elektroprivrede Srbije, Preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja Resavica, sindikata i ministra rudarstva i energetike Aleksandra Antića dogovoreno je da isporuka uglja iz Resavice ka EPS-u krene sledećeg petka, što je bio jedan od prvih zahteva štrajkača u Resavici.

"Mi smo zadovoljni sastankom. Dogovoreno je da se sledećeg četvrtka Vlada Srbije usvoji program poslovanja EPS-a i da u petak krene isporuka uglja iz Resavice u EPS", izjavio je za agenciju Beta predsednik sindikata Resavice Nebojša Milenković.

Sindikat JP PEU Resavica prvo je najavio štrajk za 25. januar, a zatim odustao nakon obećanja da će se početkom februara krenuti sa isporukom uglja EPS-u. Tada je dogovorena isporuka 250.000 tona uglja tokom 2016. godine EPS-u. Do isporuke još nije došlo zbog čega su rudari ponovo najavili štrajk i proteste.

Nakon današnjeg sastanka odlučeno je da se dalje svakog dana organizuje jednočasovni štrajk upozorenja na početku svake smene, a dalje štrajkačke aktivnosti će zavisiti od ishoda sastanaka koji su najavljeni za sledeću sedmicu.

"Zakazani su sastanci u sledeću sredu i četvrtak sa ministrima rudarstva, privrede i finansija oko naših ostalih zahteva. Dobili smo uveravanja od ministra Antića da će Resavica i posle 31.maja nastaviti da radi, da će se naći rešenje za isplatu dugovanja radnicima za smenski rad i potraživanja poverilaca", objasnio je Milenković.

Sindikalci će razmotriti i mogućnost da odlože protest koji je zakazan za sledeći petak u Senjskom rudniku zato što će se razgovori intenzivirati ovih dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: