Vučić krstio kruzer vredan 20 mil. EUR (FOTO)

Premijer Aleksandar Vučić obišao je Brodogradilište Vahali u Sremskoj Mitrovici i prisustvovao krštenju rečnog putničkog kruzera, vrednog 20 miliona evra.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 11.02.2016.

13:27

Vučić krstio kruzer vredan 20 mil. EUR (FOTO)
Foto: Tanjug

Brod "MPS Tomas Hardi", u vlasništvu švajcarske kompanije "Scila AG", dugačak je 135 metara, širok 11,45 metara, a težak 1.100 tona.

Ovaj putnički kruzer može da primi 172 putnika u 76 kabina i 10 apartmana.

Kompanija "Vahali", koja u sektoru brodogradnje neprekidno radi skoro 90 godina, 2005. godine je potpisalo ugovor o saradnji sa vlasnikom beogradskog brodogradilišta, kad je "Vahali" počeo njegovu veliku obnovu i opremio ga najsavremenijom mehanizacijom i alatima u vrednosti od 2,5 miliona evra.

Od 2006. do 2016. godine, "Vahali" je sagradio trupove za više od 50 plovnih bagera, tri tankera, tri rečna kontejnerska broda, jedan pomorski kontejnerski brod i više od 25 rečnih putničkih brodova.
Foto: Tanjug
Brodogradilište "Vahali" u Zasavici kod Sremske Mitrovice osnovano je 2013. godine i predstavlja najveće i najvažnije brodogradilište te kompanije u regionu.

Pored izgradnje novih brodova, brodogradilište obavlja i sve vrste remonta u sektoru brodogradnje.

Kupac kruzera iz Sremske Mitrovice "MPS Tomas Hardi", švajcarska kompanija "Scila AG", više od 30 godina je operater luksuznih krstarenja evropskim rekama.
Foto: Tanjug
Vahali je do ove godine za švajcarsku kompaniju izgradio više od 13 brodova te vrste.

Kompanija Vahali osnovana je 1923. godine u Holandiji, u blizini Arnhema na reci Val, po kojoj je i dobila ime, a "brodogradilišnu porodicu" trenutno čini oko 350 zaposlenih u Srbiji i Holandiji.

Kako ističe kompanija Vahali, od kako je premestila svoju proizvodnju iz Beograda u Zasavicu, postala je važan član lokalne zajednice sa brojnim donacijama i drugim vrstama podrške lokalnim ustanovama, sportskim klubovima, školama...
Foto: Tanjug
Ta kompanija učestvuje i u državnom projektu dualnog obrazovanja, obezbeđujući praktičnu obuku srednjim tehničkim školama u regionu i saradnju sa Mašinskim fakultetom u Beogradu, kako bi se omogućila stručna praksa studentima pomorske arhitekture i brodogradnje.
Foto: Tanjug
Vahali je u postupku osnivanja sopstvenog centra za obuku brodograditelja u Mačvanskoj Mitrovici, a nedavno je osnovao i "Fondaciju Zasavica", čiji je cilj da mladim ljudima u Srbiji obezbedi školarinu i stipendije, kao i pomoć i podršku svojim zaposlenima i njihovim porodicama u različitim slučajevima.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

221 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: