"Busplusu" istekao rok, a nove nemoguće naći

U Beogradu je zavladala nestašica "busplus" plastičnih kartica. Od sugrađana se ipak očekuje da imaju kartu, pa se kontrola ne libi da piše kazne.

Srbija

Izvor: Veèernje novosti

Četvrtak, 11.02.2016.

12:43

Foto: B92

Mnogi sugrađani žale se da je poslednjih dana prosto nemoguće doći do nepersonalizovane legitimacije za prevoz, i to kako u centru grada, tako i na Banjici, Novom Beogradu...

Neočekivana potražnja za plastičnim karticama usled isteka roka važenja od tri godine ispraznila je zalihe ne samo u trafikama, koje očigledno nisu trebovale dovoljan broj, već i u matičnim prodajnim mestima "busplusa", pišu Večernje novosti.

U "Apeksu", međutim, tvrde da nestašice nema, već da je u pitanju - zastoj.

“Iako je ugovorom predviđeno da prodajna mreža sadrži 800 mesta, ista je proširena na čak 2.000 objekata radi veće dostupnosti kartica. U svakom trenutku je barem 800 mesta snabdeveno karticama, i eventualni zastoji u snabdevanju su ograničeni na kratak vremenski period”, objašnjavaju u ovoj firmi.

“Trenutni zastoj je posledica naglog rasta potražnje za nepersonalizovanim karticama. U toku današnjeg dana očekujemo da će se lanac snabdevanja normalizovati, što znači da bi u toku popodneva i večeri najpre trafike i kiosci trebalo da dobiju kartice”, dodaju oni.

Nepersonalizovane kartice kojima je istekao rok važenja od tri godine više ne mogu da se dopune, ali može da se iskoristi preostali kredit na njima očitavanjem u vozilu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: