Rukovodstvo s ministrom, rudari spremaju štrajk

Rukovodstvo i sindikat rudnika Resavica razgovaraju danas pre podne s ministrom rudarstva i energetike Aleksandrom Antićem u Beogradu.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 11.02.2016.

10:05

Default images
Foto: Freeimages

Za to vreme, predsednik sindikata Nebojša Milenković najavljuje štrajk upozorenja za po podne.

"Štrajk upozorenja počeće druga smena, jer je u toku formiranje Štrajkačkih odbora po rudnicima i dogovor sa poslovodstvom o minumalnom procesu rada", rekao je Milenković, koji je i predsednik Štrajkačkog odbora.

Odluka o stupanju u štrajk upozorenja u svih devet rudnika sindikat je juče doneo zbog toga što, kažu, nisu ispunjenji štrajkački zahtevi i zaključci sa sastanka ministra rudarstva i energetike od 22. januara.

Rudari traže da počne isporuka uglja termoelektranama Elektroprivrede Srbije, da se reši status preduzeća posle 31. maja i najava reorganizacije preduzeća, isplata nadoknada za smenski rad rudarima, uplata doprinosa za penzioni staž za 2011. i sedam meseci 2012. Godine.

Takođe traže i prijem jamskih radnika koji rade duže od godinu dana u radni odnos na neodredjeno vreme i izradu socijalnog programa na osnovu člana 74. Kolektivnog ugovora preduzeća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: