Ministarstvo: Dajte projekte, spremili smo pare

Ministarstvo privrede Srbije je uputilo javni poziv lokalnim samoupravama za prijavu infrastrukturnih projekata za koje je u 2016. obezbeđeno milijardu dinara.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 10.02.2016.

13:24

Ministarstvo: Dajte projekte, spremili smo pare
Foto: Thinkstock

Finansiranje infrastrukturnih projekta se sprovodi u okviru Programa podrške unapređenju lokalne i regionalne infrastrukture "Gradimo zajedno" i Programa za podršku unapređenja privrednog ambijenta u cilju privlačenja investicija.

Novac je obezbeđen za sufinansiraje izgradnje i opremanja industrijskih i poslovnih zona koji će doprineti boljem poslovnom okruženju i privlačenju investitora, ali i izgradnju i obnovu saobraćajnica, škola, vrtića, objekta zdravstvene i socijalne zaštite i građevina od kulturno - istorijskog značaja.

Ministarstvo privrede će sufinansirati projekte u iznosima od 50 odsto vrednosti projekta za Program "Gradimo zajedno" i 60 odsto od vrednosti projekta za Program podrške unapređenju privrednog ambijenta, dok su gradovi i opštine u obavezi da finansiraju preostalu vrednost projekta.

Rok za prijavu projekata je 23. februar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: