"Tesla" pomaže Aerodrom Ponikve

Generalni direktor beogradskog Aerodroma "Nikola Tesla" Saša Vlaisavljević je izjavio da će ta kompanija nastaviti da pomaže Aerodromu "Ponikve" u Užicu.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 10.02.2016.

09:11

(Foto: Thinkstock.com, ilustracija)

Cilj je da Aerodrom Ponikve bude bezbedniji i sigurniji za vazdušni saobraćaj.

Vlaisavljević je o razvoju Aerodroma "Ponikve" u Beogradu razgovarao sa načelnikom zlatiborskog upravnog okruga Dimitrijem Paunovićem, gradonačelnikom Užica Tihomirom Petkovićem i direktorom tog aerodroma Sašom Savićem.

On je podsetio da je beogradski aerodrom donirao aerodromu u Užicu računarsku i specifičnu aerodromsku opremu, a obezbedio je i obuku zaposlenih.

"U planu je donacija ostatka stare perimetarske ograde, kao i nastavak stručne obuke zaposlenih na Aerodromu Ponikve u Školskom centru beogradskog aerodroma za različite profile poslova, kao i konkretizacija buduće strateške saradnje i partnerskog odnosa", navodi se u saopštenju Aerodroma "Nikola Tesla".

Gradonačelnik Užica, Tihomir Petković je rekao da Aerodrom "Ponikve" treba da bude u funkciji razvoja turizma i privrede ne samo Užica, već i celog regiona, zbog čega su saradnja i iskustvo beogradskog aerodroma od neprocenjive vrednosti. Vlaisavljević je kazao da je u 2015. godini usluge Aerodroma "Nikola Tesla" koristio rekordan broj putnika - 4,77 miliona, a očekuje se da će dobit kompanije u prošloj godini biti veća od tri milijarde dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: