"Godinama se borili, BG nema višak zaposlenih"

Skupština grada usvojila je odluku o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave za 2015., a Beograd nema višak zaposlenih.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 08.02.2016.

13:33

Foto: Tanjug

"Odlukom je preciziran maksimalan broj zaposlenih od 32.385 ljudi, tako da Beorgad nema višak zaposlenih", rekao je novinarima gradonačelik Siniša Mali.

Prema njegovim rečima, odluka je posledica napora i razionalzacije na kojoj se radi već dve godine.

On je kazao da se taj broj zaposlenih odnosi i na ustanove kulture, javna komunalna preduzeća, gradske opštine, zdravstvene ustanove i vrtiće.

"Mi smo se već dve godine bavili socijalnim programima u javnim komunalnim preduzećima i smanjenjem broja višška zaposlenih...", dodao je on.

Prema odluci, broj zaposlenih na neodređeno vreme u Gradskoj upravi grada Beograda za 2015. godinu je 2.105 zaposlenih.

Ukupan broj zaposlenih u sistemu lokalne samouprave grada Beograda, koji čine organi grada, organi gradskih opština, javne službe, javna preduzeća, pravna lica osnovane od strane tih preduzeća, privredna društva i druge organizacije čiji je osnivač Grad, odnosno opšštine, je 32.385 zaposlenih.

Kako je navedeno u odluci, u predšškolskim ustanovama ukupno je zaposleno 7.126 ljudi, dok u ustanovama kulture ukupno ima 1.183 zaposlenih.

Kada je reč o broju zaposlenih za 2015. godinu u ustanovama socijalne zaštite, u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine radila je 351 osoba, u Gerontološkom centru Beograd 1.209, u Centru za socijalni rad grada Beograda 557, a u Centru za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju Beograd 380 zaposlenih.

Kada je reč o opšštinskim upravama, najvišše zaposlenih broji opšština Lazarevac, u kojoj radi 1.077 ljudi, dok najmanje zaposlenih ima opšština Savski venac, njih 131.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: