"Čiča" posle 160 leta ide u istoriju

U Privrednom sudu u Kragujevcu za sutra je zakazano pripremno ročište kako bi se utvrdilo da li će biti otvoren stečajni potupak Jagodinske pivare.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 08.02.2016.

09:12

Foto: Youtube screenshot

Fabrika slada, piva, kvasca i bezalkoholnih pića A.D Jagodinska pivara, jedno je od najstarijih privrednih preduzeća u Srbiji, osnovano 1852.godine.

Predlog za otvaranje stečaja pokrenula je Agencija za privatizaciju.

Sudija Privrednog suda Tatjana Todorović, izjavila je novinarima da će se odlučivati o predlogu koji je pokrenut, da li su ispunjeni zakonski uslovi i da li će se otvoriti stečaj.

"Stečajni razlog je trajnija nesposobnost plaćanja što znači da je račun stečajnog dužnika u dužoj vremenskoj blokadi", objasnila je Todorović.

Dali će biti otvoren stečajni postupak sud će oceniti sutra, dodala je ona.

Tekući račun Jagodinske pivare u blokadi je od 2.juna 2015. godine.

Zbog mogućeg uvođenja stečaja, od 146 radnika zaposlenih u pivari, 144 se prijavilo za dobrovoljuni odlazak iz pivare uz socijalni program, izjavio je predsednik Sindikata "Nezavisnost" Jugoslav Đurović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

20 h

Podeli: