"Preko firme Beograd vode 16 mil RSD za Lukavicu"

Radovi na sanaciji kanala reke Lukavice u Lazarevcu koja se izlila tokom majskih poplava 2014. godine su završeni.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 07.02.2016.

10:23

Foto: Tanjug

Gradski menadžer Goran Vesić najavio je tim povodom da je za ovu godinu planirano da se u kanale, odnosno nasipe na teritoriji te opštine, uloži još oko 50 miliona dinara.

"Ova reka protiče kroz grad, pored gradskog parka, vrtića i škole i u majskim poplavama 2014. godine kamena utvrda koja je urađena bila je uništena i odneta, jer se reka izlila. Ove godine smo preko preduzeća 'Beograd vode' odvojili 16 miliona dinara da uradimo obalu-utvrdu, što smo i završili", rekao je Vesić.

Kako je podsetio, Beograd, Republika i ostali donatori su prošle godine odvojili oko 170 miliona dinara za regulaciju Kolubare i njenih pritoka.

"Mislim da smo na taj način uradili dosta da bezbednost građana opštine Lazarevac, u slučaju nekih poplava, bude na visokom nivou", istakao je Vesić u izjavi novinarima u Lazarevcu.

Vesić veruje da će svake godine moći da se uradi po nešto kako bi zaista bilo sprečeno izlivanje ukoliko se opet desi prirodna nepogodna, kao što je to bilo 2014. godine.

On je podsetio da je grad prošle godine uložio oko 40 miliona dinara za gradski park u Lazarevcu, a za sređivanje ulice 1300 kaplara više od 100 miliona.

"Ove godine ćemo uložiti 75 miliona za sređivanje ulice Stanislava Sremčevića Crnog, počećemo Dom za decu ometenu u razvoju, a položićemo i kamen temeljac za porodlište u Lazarevcu što mislim da je posebno značajno", naglasio je gradski menadžer.

Govoreći o projektima planiranim za lazarevačko naselje Veliki Crljeni, on je rekao da će tu biti rešen problem kanalizacije, kao i da će biti izgrađena industrijska zona.

"Nadam se da ćemo u aprilu moći da objavimo da ćemo imati 200 hektara industrijske zone u Lazarevcu što mislim da će pospešiti razvoj ovog grada i otvaranje novih radnih mesta", rekao je Vesić.

Napomenuvši da su u toku i radovi na vodovodu u naseljima Stepojevac i Vrbovno, on je rekao da grad dosta ulaže u Lazarevac i da građani Lazarevca treba da budu zadovoljni.

"Naravno da nismo rešilii sve probleme, naravno da ih ima još i da imamo milijardu u budžetu ne bismo mogli da rešimo sve probleme koje Beograd ima, ali se trudimo da pare koje imamo ravnomerno rasporedimo, da se razvijaju i Lazarevac i Vračar i Gročka i Stari grad", rekao je on.

Tehnički direktor "Beograd voda" Vladimir Batalović je rekao da je reka Lukavica tokom polava 2014. godine pretrpela oštećenje korita u dužini od 200 metara.

"Vrednost ove sanacije je negde oko 16 miliona dinara. Sanacija je urađena u kamenu i tom regulacijom mi smo faktički obezbedili okolinu od daljih nepogoda usled poplava", rekao je Batalović i ocenio da je to dobar pokazatelj kako gradska vlast uspeva da rešava probleme na svim opštinama na teritoriji grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: