Otpuštanja kasne, rokovi bili tesni

Sistematizacija i racionalizacija u javnom sektoru, koja je trebalo da dovede do toga da za državu radi 14.000 manje do kraja januara, verovatno će kasniti.

Srbija

Izvor: Tanjug

Subota, 06.02.2016.

15:53

Otpuštanja kasne, rokovi bili tesni
Foto: Tanjug

Taj rok od 60 dana u startu je bio tesan, izjavila je potpredsednica vlade Kori Udovički.

Upitana kada će 9.000 ljudi ostati bez posla, budući da je plan bio da od ukupno 14.000 ljudi, 5.000 ode prirodnim odlivom, ona je rekla da je neophodno uskladiti izveštaje i sistematizacije, kao i da već ima izveštaja koji su na mišljenju.

Udovički je istakla da se odluke donose u lokalnim samoupravama u skladu sa zakonom o maksimalnom broju zaposlenih.

"Apsolutno se radi na ostvarivanju propisa. Činjenica je da se neće sve u roku ispuniti, ali rok od 60 dana je bio tesan. U ovom trenutku je impresivno u kom vremenu se radi, budući i da je predizborno vreme", rekla je Udovički na konferenciji u Vladi Srbije.

Udovički, koja je i ministarka državne uprave i lokalne samouprave, rekla je da nije lako menjati sistematizaciju po prvi put, jer se do sada nikad nije radila na takav način da rezultat bude manji broj zaposlenih.

"Sada se jedan sistem prvi put uči tome da radi drugačije, odgovornije i efikasnije nego do sada. Pripreme su u toku, čekamo da dobijemo sve izveštaje", zaključila je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: