Ko će urediti "Trg Politika"?

List Politika podneće inicijativu za uređenje i imenovanje Trga Politike.

Srbija

Izvor: Tanjug

Subota, 06.02.2016.

11:22

Ko će urediti
(Foto: Thinkstock.com)

Taj predlog potpuno se uklapa u ideju Gradske uprave da centar grada bude vizuelno privlačniji i komforniji za život, saopštio je gradski menadžer Goran Vesić.

On se tim povodom sastao sa rukovodstvom „Politike”, koje je predstavilo ideju o uređenju prostora ispred zgrade lista sa najdužom tradicijom u Srbiji.

"To predstavlja deo naših napora da uredimo gradske trgove i centar grada pretvorimo u pešačku zonu. Mi ćemo tokom ove godine početi sa uređenjem Trga republike, gornjeg dela Obilićevog venca, Maršala Birjuzova, Sremske i Nušićeve i uređenjem trga ispred „Politike" dobićemo idealan spoj napora da uredimo grad i očuvamo tradiciju. Ovaj deo grada vezan je za "Politiku" i on treba da dobije svoj trg, na kome treba da se nalaze imena onih koji su stvarali kako ovaj list tako i srpsko novinarstvo", rekao je Vesić, a navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Gradski urbanista Milutin Folić istakao je da će „Politika organizovati otvoreni konkurs za uređenje tog prostora.

On će obuhvatiti ne samo mali plato ispred zgrade „Politike, već i ceo prostor ispred opštine Stari grad, Radio Beograda i parkinga u Makedonskoj ulici. Napraviće se programski zadatak, nakon koga će biti raspisan konkurs i u dogovoru sa Gradom Beogradom formirati i komisija koja će da prati ceo postupak, objasnio je.

"Za očekivati je da do početka leta dobijemo finalno rešenje i nagrađene radove, kada ćemo napraviti i izložbu na kojoj ćemo prikazati izabrana rešenja", rekao je Folić.

Na sastanku sa rukovodstvom "Politike" u zgradi ovog lista, kome su prisustvovali i zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović i gradski sekretar za kulturu Vladan Vukosavljević, rečeno je i da će jedna od inicijativa koja će biti upućena Komisiji za nazive trgova i ulica biti i predlog da Zuko Džumhur u Beogradu dobije svoju ulicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

5 h

Svet

Evo šta čeka Rusiju posle rata

Rat u Ukrajini će okončati eru jeftine radne snage u Rusiji, zaključak je analize ruskog stručnjaka Centra za makoroekonomsku analizu i kratkoročno predviđanje (CMAKP) Dmitrija Belousova.

19:32

18.4.2024.

1 d

Podeli: