Kako će Karfur u Srbiju kad je u regionu zatvoren

Hipermarket svetskog trgovinskog lanca Karfur u Skoplju je zatvoren, a makedonskim firmama koje su gu snadbevale ostao je dužan za isporučenu robu.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 06.02.2016.

09:25

Kako će Karfur u Srbiju kad je u regionu zatvoren
Foto: Getty images

Prema informaciji Televizije Telma, dug koji Karfur mesecima nije isplaćivao možda je dostigao i 10 miliona evra.

To je bio razlog da Privredna komora Makedonije u ime više od 50 domaćih firmi, kojima hipermarket Karfur duguje, zatraži od makedonske vlade da se uključi u problem rešavanja tog duga.

Firme koje imaju potraživanja od CMB Balkans Skoplje, nosioca franšize Karfur u Makedoniji, održali su pre nekoliko dana sastanak na kojem su odlučile da o tom dugu informišu vladu i da zatraže da se u taj slučaj uključi i finansijska policija, Uprava za javne prihode i Ministarsto unutrašnjih poslova.

Hipemarket Karfur u Skoplju zatvoren je u četvrtak. Proteklih meseci kupci su mogli da vide skoro prazne rafove sa samo nekoliko proizvoda, a veći deo kasa je bio zatvoren. Posle novogodišnjih i božičnih praznika, zaposleni su poslali pismo medijima u kojem navode da im nisu isplaćene plate.

Karfur u skopskom Siti molu se prostirao na 4.650 kvadratnih metara i bio je među najvećima u Makedoniji.

Počeo je da radi pre tri i po godine i bio je jedan od najposećenijih marketa. Rafovi su bili puni najrazličitije robe makedonskih i stranih bendova, a Karfur je nudio pristupačne cene, uz svakodnevne akcijske ponude i popuste.

Na početku je postao popularan po niskim cenama toalet papira koji su građani kupovali u velikim količinama.

Dolazak ovog lanca u Srbiju najavljivan je više puta, poslednji put se spekulisalo da bi prve prodavnice Krarfura trebalo da se otvore u Novom Sadu i Beogradu.

Iako se 2015. godina pominjala kao rok kada bi ovaj kompleks mogao da bude otvoren, izgradnja objekata nije počela i zasad nema zvaničnih informacija o početku realizacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: