Nude zemlju investitorima, ali da uposle Jagodince

Gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović, objavio je "Javni poziv" investitorima za izgradnju proizvodnih pogona u Industrijskoj zoni u ovom gradu.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 05.02.2016.

13:04

Nude zemlju investitorima, ali da uposle Jagodince
(Foto: Thinkstock.com, ilustracija)

U toj zoni se zemljište daje u zakup, bez naknade, rečeno je danas Tanjugu u Gradskom veću.

Industrijska zona je površine 150 hektara, nalazi se na Koridoru 10, oko 500 metara od autoputa i međunarodne pruge Beograd-Niš i u njoj su već sagrađene i rade tri fabrike kompanija iz Italije, a u izgradnji je fabrika jedne kompanije iz Ruske Federacije.

Dozvoljena je izgradnja svih industrijskih objekata, osim trgovinskih i onih koji zagađuju životnu sredinu, stoji u pozivu.

Uslov je da budući investitor zaposli određeni broj radnika, broj radnika određuje visina investicije, da se sa svim radnicima zaključuje ugovor prvo na tri meseca, a ako zadovolje investitora, na neodređeno vreme "s tim što nema otpuštanja radnika u periodu najmanje tri godine, osim u slučaju kršenja radne discipline".

Radnici moraju biti sa područja Jagodine.

Investitori mogu da odrede veličinu parcele u zavisnosti od njihovih potreba, a novoizgrađeni objekat mora početi proizvodnju najmanje dve godine od dana zaključivanja ugovora o zakupu.

Investotor je u obavezi da da bankarsku garanciju u iznosu od 300 evra po aru zakupljenog zemljišta, "a ista će biti aktivirana ukoliko investitor ne ispuni obaveze iz ugovora".

Traže se i podaci o bonitetu preduzeća - investitora, referentna lista, dokaz da je poslovnu godinu završio pozitivno, da mu račun nije bio u blokadi poslednje dve godine, da priloži potvrde iz kojih se vidi da je izmirio obaveze prema zaposlenima: plate, poreze, doprinose, kao i potvrde da je platio struju, gas, komunalije, porez...

Javni poziv traje do 1. marta. Zemljište je opremljeno potrebnom infrastrukturom: struja, voda, kanalizacija, gas, telefoni...

U Industrijskoj zoni besplatan prostor od jedan do dva hektara, predsednik Skupštine grada Dragan Marković - Palma, je obećao investitorima iz Grčke, Rusije, Austrije i Kine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: