Spremna nova linija "prolom vode"

Kuršumlijsko preduzeće "Planinka" proslavlja 52 godine postojanja kao lider privrede i turizma u regionu. Iz sopstvenih sredstava ulažu 2,5 miliona evra.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 05.02.2016.

09:41

Spremna nova linija
Foto: Thinkstock

Kuršumlijsko preduzeće "Planinka" u čijem sastavu posluju Prolom i Lukovska Banja, Fabrika za proizvodnju "prolom vode", kao i prirodni fenomen Đavolja varoš, predstavilo je ambiciozne planove i za ovu godinu.

Prema rečima Radovana Raičevića, generalnog direktora preduzeća, iz sopstvenih sredstava u toku ove i naredne godine modernizovaće i povećaće kapacitete u Prolom i Lukovskoj banji, a u planu je i otvoranje nove linije za punjenje "prolom vode", pišu Večernje novosti.

“U toku su radovi na izgradnji i opremanju 15 novih apartmana u Prolom banji, kao i novog restorana u hotelu, ali i proširenje velnes centra sa otvorenim i zatvorenim bazenom”, kaže Raičević.

U planu je i izgradnja novog bloka hotela "Jelak", sa 150 ležajeva i novim restoranom sa oko 300 mesta. Istovremeno "Planinka" je ugovorila dopremanje nove linije za flaširanje "prolom vode" za koju će izdvojiti oko 2,5 miliona evra.

Četvrtinu proizvodnje "prolom vode" "Planinka" izvozi pre svega na tržišta bivših jugoslovenskih republika, ali i u Ameriku, Kanadu, Australiju...

“Pored dosadašnjih 50 miliona litara vode, instaliranjem nove linije povećaće se obim punjenja za 13.000 boca na sat. Biće to značajna investicija, jer su osim na eminentnim klinikama u našoj zemlji lekovita svojstva "prolom vode" potvrđena i na mnogobrojnim klinikama u Rusiji, pa se naša voda, kao lekovita prodaje u apotekama u Sankt Peterburgu i Moskvi”, ističe Raičević.

U Prolom i Lukovskoj banji, kao I pogonu za flaširanje vode u Prolom banji, "Planinka" upošljava oko 400 radnika. Uskoro će u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje uposliti i 15 visokoobrazovanih radnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

15 h

Podeli: