Most na Adi spajaju sa Tošinim Bunarom

U martu počinju radovi na poslednjoj pristupnoj saobraćajnici Mosta na Adi, a reč je o dva kilometra puta od "Buvljaka" sve do Tošinog Bunara.

Srbija

Izvor: Veèernje novosti

Utorak, 02.02.2016.

18:26

Most na Adi spajaju sa Tošinim Bunarom
(Foto: Thinkstock.com)

Poslednja pristupna saobraćajnica do Mosta na Adi, od "Buvljaka" prema Tošinom Bunaru, posle nekoliko godina odlaganja, konačno bi trebalo da počne da se gradi za dva meseca, pišu Večernje novosti.

"Beograd je konačno dobio saglasnost Evropske investicione banke za ove radove, pa nema prepreka da posao vredan 30,5 miliona evra ne počne u martu", najavio je gradski menadžer Goran Vesić.

Izgradnjom ove deonice od dva kilometra biće završena i prva faza Unutrašnjeg magistralnog poluprstena (UMP), a onda će se otvoriti mogućnost i da tramvajski saobraćaj krene preko Mosta na Adi.

Nadležni još jedino nisu obelodanili ko je dobio ovaj unosan posao, za koji je na tenderu konkurisalo osam firmi iz šest zemalja: Italije, Španije, Austrije, Kine, BiH i Srbije. A predviđeno je da je rok za njihov završetak godinu dana.

Radovi na Novom Beogradu, međutim, neće biti i jedini u narednom periodu.

"Raspisan je tender za izgradnju kanalizacije za Plave horizonte, za maj je zakazan početak radova na pešačkoj zoni u centru grada, dok će u junu startovati rekonstrukcija Karađorđeve ulice. Na red će doći i kolektor Surčin-Dobanovci, ali i vodovodna mreža u Ripnju", dodao je Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: