Danonoćni rad, "deonica Koridora može i pre roka"

Deonica autoputa na Koridoru 11 Ljig - Preljina biće završena najkasnije do 25. avgusta, najavila je ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 01.02.2016.

15:11

Danonoćni rad,
Foto: Tanjug

Mihajlović je u Gornjem Milanovcu rekla da će deonica Ljig - Preljina, na Koridoru 11, u dužni od 40,36 kilometara biti puštena najkasnije do 25.avgusta kako je to predviđeno planom.

"Deonica će biti puštena za saobraćaj, kao što je planirano po ugovori i po kvalitetu. Nijedan jedini dan ne idemo van plana. Može samo da se desi da poslovi budu završeni ranije od plana", kazala je Mihajlović.

Prema njenim rečima, radi se o veoma važnoj deonici, koja će značajno smanjiti vreme putovanja od Beograda do Čačka i to za najmanje pola sata.

Što je još važnije, podvukla je ona, ova deonica će povećati i bezbednost u saobarćaju.

"Otvaranjem ovog puta sigurno ćemo smanjiti svaku vrstu nesreća, da ne govorim o onima sa smrtnim ishodom", istakla je Mihajlović, koja je prisustvovala današnjoj svečanosti povodom probijanja tunela Savinac na Koridoru 11.

Na deonici Ljig-Preljina radi 101 domaha firma, a dnevno, danonoćno, radi 1.075 radnika.

Vrednost radova na ovoj deonici je 308 miliona evra, i do sada je asfaltirano 36 kilometara autoputa u punom profilu, te je urađeno još 19,5 kilometara lokalnih puteva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: