Pošta Srbije i Tošiba zajedno na tržišta

Pošta Srbije i Tošiba korporacija su potpisale Memorandum o razumevanju kako bi se dodatno unapredili rezulati obe kompanije.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 29.01.2016.

17:53

Pošta Srbije i Tošiba zajedno na tržišta
(Foto: Thinkstock.com)

Kompanije takođe, žele da uspostave dobre osnove za zajednički nastup na inostranim tržištima.

U Regionalnom poštanskom logističkom centru "Beograd" u ime Pošte Srbije Memorandum o razumevanju je potpisao direktor Milan Krkobabić a u ime Tošibe predsednik korporacije Sadao Sekine.

"Rukovodeći ljudi iz Tošibe su prepoznali ono što stručnjaci Pošte rade i videli da to mogu da plasiraju na nekim drugim tržištima", rekao je Krkobabić

Predsednik Tošibe Sadao Sekine je kazao da mu je velika čast što će Tošiba postati zvaničan partner sa Poštom Srbije koja je veoma bitan klijent za Tošibu u oblasti poštanskog transporta.

Sadao Sekine rekao je da je projekat sa Poštom Srbije za Tošibu bio "pun novih iskustava" i da su naučili kako se u Srbiji usmeravaju pošiljke. Potpisivanju dokumenta prisustvovao je i ambasador Japana u Beogradu Djuići Takahara.

Dve kompanije saradjuju od 2013. godine na tehničko-tehnološkom projektu automatskog sortiranja pošiljaka, u koju je Pošta Srbije iz sopstvenih sredstava investirala oko 13 miliona evra. Tošiba je isporučila četiri mašine za sortiranje pismonosnih pošiljaka standardnih dimenzija.

Savremene mašine pomoću specijalnog sistema za očitavanje prepoznaju adresu pošiljaka i precizno ih usmeravaju do svake pošte i poštanskog rejona bilo da je adresa ispisana rukom ili mašinom, ćiriličnim ili latiničnim pismom.

Novi tehnološki sistem može da sortira milion pošiljaka i da za 90 sekundi preradi ono što se nekada ručno obradjivalo sat vremena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: