Švajcarci traže srpski startap, hoće da ulože

Švajcarska softverska kompanija Netcetera u potrazi je za perspektivnim startap kompanijama iz Srbije, Slovenije, Hrvatske i Makedonije, saopštava kompanija.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 27.01.2016.

11:13

Švajcarci traže srpski startap, hoće da ulože
Foto: Thinkstock

Kompanija planira da realizuje do pet investicija ove godine i da nastavi sličnim tempom da investira i narednih nekoliko godina.

Startap kompanije mogu da očekuju ne samo finansijsku podršku, već i druge resurse, kao što su stručnost i pristup tržištu, koje kompanije kakva je Netcetera mogu da ponude, navodi se u saopštenju.

"Vidimo mnogo potencijala na tržištu i spremni smo da ulažemo i da proširimo naš domet. Već smo dobro upoznati sa regionom, jer smo u proteklom periodu ovde investirali. U prilog tome svedoči naša važna lokacija u Makedoniji sa 130 zaposlenih. Čvrsto verujemo da u ovom regionu ima izvanrednih talenata i želimo da podržimo perspektivne startap kompanije", kaže Andrej Vckovski, generalni direktor Netcetere.

Kompanija planira da ulaže u startapove koji su aktivni u industrijama u kojima ona posluje, kao što su finansijske tehnologije, povezano zdravstvo, tehnologija prevoza, digitalno preduzetništvo, veb-aplikacije i softver za medije i zabavu, kao i sprovođenje zakona.

Zainteresovane startap kompanije mogu da pronađu više informacija i podatke za kontakt na zvaničnoj veb-stranici kompanije.

Netcetera je jedan od lidera na tržištu finansijskih tehnologija u Švajcarskoj i susednim zemljama, koji pruža softverska rešenja i za razne druge industrije. Ova kompanija je u proteklom periodu realizovala uspešne investicije u švajcarske startap kompanije, kao što su D1 Solutions i Braingroup, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: