Propala prodaja PP Delovi, "Numanović" odustao

Konzorcijum fabrike nameštaja "Numanović" i "Pejić turs" odustali su od kupovine preduzeća "Prva petoletka - Delovi", saopštila je Agencija za privatizaciju.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 25.01.2016.

12:40

Propala prodaja PP Delovi,
Foto: Freeimages

Konzorcijum fabrike nameštaja "Numanović" i "Pejić turs" koji je početkom decembra prošle godine sa ponudjenih 2,2 miliona evra pobedio na licitaciji za kupovinu preduzeća "Prva petoletka - Delovi" odustao je od potpisivanja kupoprodajnog ugovora, saopštila je danas Agencija za privatizaciju.

Kako su oni 23. decembra 2015. godine obavestili Agenciju za privatizaciju da odustaju od kupovine, istog dana je pozvan Mersudin Dazdarević iz Tutina, koji je na licitaciji podneo drugu najvišu ponudu.

"Imajući u vidu da Mersudin Dazdarević nije pristupio potpisivanju ugovora, Komisija za sprovođenje privatizacije 'Prve petoletke - Delovi' je na sednici održanoj 19. januara 2016. godine, proglasila postupak neuspešnim", saopštila je Agencija za privatizaciju.

Bio je to treći pokušaj prodaje pogona trsteničke "Prve petoletke" u Novom Pazaru koja zapošljava 26 radnika, a u vlasništvu ove fabrike, osim hale i 40 mašina starih više od 30 godina, nalazi se i oko četiri hektara građevinskog zemljišta.

U poslednjem pokušaju prodaje početna cena za 70 odsto društvenog kapitala ovog preduzeća smanjena je sedam puta, sa 2,1 miliona evra na 315.000, a izbačen je i uslov da kupac mora da se bavi metalo-prerađivačkom delatnošću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: