Vučić: San Beograđana postaje java/ FOTO

Premijer Aleksandar Vučić kaže da će radovi na velikom tornju u okviru projekta Beograd na vodi početi već krajem januara.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 12.01.2016.

15:47

Vučić: San Beograđana postaje java/ FOTO
Foto: Tanjug

Vučić je danas obišao radove na izgradnji projekta Beograd na vodi i prošetao Savskom promenadom do gradilišta prve dve stambene kule tog projekta, a u razgovoru sa novinarima rekao da radovi na projektu dobro napreduju i da je veoma zadovoljan.

Premijer je najavio i da će hotel Bristol koji se nalazi kod autobuske stanice biti renoviran i da ima indicija da je jedan svetski lanac hotela zainteresovan za izgradnju još jednog hotela na tom mestu sa pet ili više zvezdica.
Foto: Tanjug
Vučić je rekao da će Beograd izgledati mnogo drugačije ne samo u pogledu turističke ponude, dobrog provoda, već i novih građevinskih poduhvata, kulture, tradicije, te da će biti jedno od najprivlačnijih mesta i gradova u Evropi, pogotovo imajući u vidu i sigurnost i bezbednost.
Foto: Tanjug
Premijer je najavio da će ove godine početi i veliko renoviranje fasada na Kosančićevom vencu, da će za početak Beograd i republika zajednički urediti 40 fasada, da će biti uređen prostor ka Kalemegdanu i da će i "strancima biti jasno zašto Beograd nosi baš to ime".
Foto: Tanjug
"Beograd će iz meseca u mesec biti sve reprezentativniji", naveo je Vučić.

Vučić je najavio da će radovi na velikom tornju početi do kraja januara.
Foto: Tanjug
Prema njegovim rečima, izgradnja Beograda na vodi znatno će doprineti rastu BDP, podizanju celokupne građevinske industrije, ali i kapaciteta i mogućnosti naših građevinskih kompanija.

"San generacija Beograđana,ljudi će uskoro moći da vide velike rezultate", rekao je Vučić.
Foto: Tanjug
On je istakao da će Beograd u turističkom smislu privući mnogo veći broj turista i iz zemlje i iz sveta, što će povećati prihode i priliv u budžet.

Premijer je naveo da radovi napreduju i da će Beograd izgledati mnogo drugačije zahvaljujući novim građevinskim i graditeljskim poduhvatima. Firme na gradilištu, kako je preneo, rade u tri smene, što je retkost, dodajući da su u nekim poslovima čak i mesec dana pre roka.

Tako su radovi oko šipova mesec dana ispred roka, jer je izvedeno 260 komada šipova od ukupno 465, iskopano i izvezeno 1.350 m3 zemlje, ugrađeno 1.300 m3 betona i ugrađeno 85,3 tone armature.

Kod bareta radovi kasne par dana, ali će radom u tri smene zaostatak biti nadoknađen.

Vučić je kazao da radovi napreduju veoma dobro, kao što je bilo predviđeno i da očekuje da će u aprilu objekat biti iznad zemlje, nakon čega će se graditi najbolji i najlepši lokali, kojim će se kreirati život u ovom delu grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

149 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

17 h

Podeli: