Otpustili sve pa vratili 100 da prave hleb

Nakon što su skoro svi zaposleni, njih 158, uzeli socijalni program, pekarska industrija "Branko Perišić" vratila je oko 100 ljudi i nastavila proizvodnju.

Srbija

Izvor: Beta

Četvrtak, 07.01.2016.

12:14

Otpustili sve pa vratili 100 da prave hleb
Foto: Thinkstock

"Na posao je vraćeno stotinak radnika neophodnih za proces proizvodnje i ona se sada odvija nesmetano. Imamo sirovine za nekoliko dana, tako da će snabdevanje hlebom tokom praznika biti kao i uvek", kazao je agenciji Beta direktor tog kruševačkog preduzeća Petar Mihajlović.

Pekarska industrija početkom novembra ušla je u predstečajni postupak, a država je više ne štiti od naplate poverilaca, pa će sudbina pekare zavisiti od sudske odluke o stečaju.

"Sud odluku o tome treba da donese na ročištu zakazanom za 8. januar, nakon čega će situacija biti jasnija. Jedan od naših poverilaca, beogradska firma 'Agrofinance', od ranije je zainteresovana za zakup naših pogona", kazao je Mihajlović.

Pekarska industrija trenutno proizvodi oko 23.000 vekni hleba dnevno, plus specijalne vrste hleba i pecivo.

Neuspešna privatizacija preduzeća raskinuta je početkom 2012. godine, posle čega je preduzeće ušlo u proces restrukturiranja. Iz prethodnog perioda ima dugovanja koja s kamatama iznose oko 1,5 milijardi dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: