"U 2016. suštinske promene za EPS"

Reorganizacija Elektroprivrede Srbije nastavlja se i u 2016. koja će biti godina suštinskih promena, a 1. jula bi EPS trebalo da postane akcionarsko društvo.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 02.01.2016.

10:51

Foto: Tanjug

Kako je rekao direktor tog preduzeća Aleksandar Obradović, uskoro bi i EPS Snabdevanje trebalo da bude pripojeno matičnom preduzeću Elektroprivreda Srbije koje će funkcionisati kroz dva pravna subjekta, JP EPS i EPS Distribuciju.

Obradović je za kompanijski časopis "EPS Energija" rekao da se objedinjavanjem proizvodnje električne energije i uglja zajedno sa trgovinom sada mnogo bolje planira i veće su uštede u celom sistemu.

"Reorganizacija je donela uštede i efikasniji rad, a i šestomesečni rezultat (u 2015. godini) bio je odličan, umesto 10 milijardi gubitka ostvarili smo dobit od tri milijarde dinara. Samo u četiri objedinjene nabavke uštedeli smo 1,5 milijardi dinara. Jedinstven način poslovanja je garancija da će EPS dugoročno biti finansijski stabilna kompanija", rekao je Obradović.

Prema njegovim rečima, prvi rezultati poslovanja EPS-a u 2015. godini znaće se sredinom ovog meseca, ali sve procene pokazuju da će biti mnogo bolji od plana.

Obradović je najavio i da EPS pored nastavka reorganizacije u ovoj godini planira da bude više prisutan na berzama električne energije, očekuju ga i pripremni radovi za početak gradnje trećeg bloka u TE Kostolac B, kao i nastavak zelenog kredita u Kolubari i projekat revitalizacije malih hidroelektrana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

22 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: