Uručene nagrade UEPS-ovim zvezdama

Tradicionalna priznanja Udruženja za tržišne komunikacije (UEPS) uručena su sinoć u Domu omladine na svečanosti povodom 55 rođendana UEPS-a.

Srbija

Izvor: Media Marketing

Sreda, 23.12.2015.

11:13

Default images
Foto: Thinkstock.com

Tokom proteklih pet i po decenija brojni uporni, posvećeni i talentovani pojedinci, zaljubljenici u struku, udarili su temelje srpskog marketinga i stvorili plodno tlo iz kog su iznikli današnji nosioci naše advertajzing scene.

Svečanost je počela predavanjem Ivana Stankovića, vlasnika i osnivača marketinške agencije CommunisTeorija velike nužde

Gostima se u ime udruženja obratila predsednica Mirjana Milošević, istakavši da su u vremenima promena koje udruženje prati, UEPS-ova priznanja konstatna potvrda vrednosti najboljeg u domaćoj oglađivačkoj industriji.

Predsednik žirija Mugdim Šehalić u svom obraćanju rekao je da uspeh ne dolazi sam po sebi, on ima svoju cenu koju ćemo, ako ga želimo, platiti. Neuspeh dolazi sam od sebe, ali njegova cena je puno veća i on ne pita hoćemo li ga platiti ili ne.

Nagradu za životno delo dobio je Dragoljub Mićko Ljubičić za trodecenijski upečatljiv, po mnogo čemu nenadmašnan kreativni doprinos, ne samo razvoju našeg advertajzinga – pre svega, radio oglašavanja – nego, zahvaljujući svojim brojnim talentima, i našoj kulturnoj sceni uopšte.

Dobitnik UEPS-ovog Grand Prix-a za 2015. godinu je: kampanja Dobro jutro džezveri, agencije MMS Leo Burnett, klijent Doncafe Strauss Adriatic. Nakon nekoliko godina u kojima su Grand Prix za najbolji rad dobijale izuzetne društveno odgovorne kampanje, ove godine po ukusu žirija bila je jedna komercijalna kampanja. Dobro izabrana tema kampanje, superioran, vrckav, duhovit tekst, veoma uspela animacija i odličan izbor muzike, učinili su da ove godine najveće priznanje za pojedinačni rad pripadne ovoj kampanji.

Nagrada Dragan Sakan New Idea uvedena je 2010. godine i ove godine slavi mali jubilej, pet godina postojanja u okviru godišnjih priznanja UEPS-a. Ove godine nagradu Dragan Sakan New Idea dobila je agencija Scholz & Friends za kampanju Neotpevana pesma.

Na ovogodišnjoj svečanoj dodeli, pored tradicionalnih priznanja po kategorijama i Nagrada Grand Prix i Dragan Sakan, dodeljena su, po prvi put i priznanja za najuspešniju agenciju i oglašivača godine, ustanovljena ove godine.

Sa najviše osvojenih bodova prvi UEPS-ov oglašivač godine postao je Grand Prom, dok je prva UEPS-ova agencija godineCommunis DDB.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: