Adut Telekoma - osvaja Nemačku i Švajcarsku

Kompanija m:tel Austrija, koja je u većinskom vlasništvu Telekoma Srbija, u sledećoj godini proširuje poslovanje na nove zemlje, kao što su Švajcarska i Nemačka

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.12.2015.

14:20

Default images
Foto: Thinkstock.com

Ova kompanija počela je da radi 1. oktobra 2015. godine, a proširenjem, Telekom Srbija grupa bi postala jedan od najznačajnijih telekom operatera u tom delu Evrope, kaže direktor m:tel Austrije, Zvonko Alašević.

Osnivač i vlasnik m:tel-a Austrija je m:tel BiH (Mtel, a.d. Banjaluka), kompanija koja je članica regionalne Telekom Srbija grupe. M:tel Austrija, koja posluje uz partnerstvo sa Telekom Austrija grupom, od 1. decembra u ponudi ima i postpaid pakete, navodi se u saopštenju m:tel Austrije.

"M:tel Austrija pruža usluge mobilne telefonije, a razvojni planovi podrazumevaju pružanje IPTV-a, fiksne telefonije, ali i drugih telekomunikacionih usluga", ističe Alašević.

Kako kaže, na taj način je formiran jedinstven telekomunikacioni prostor koji pokriva teritoriju Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Austrije. "Odnosno, te zemlje praktično postaju članice EU telekomunikacionog tržišta", navodi on.

Usluge mobilne telefonije m:tel Austrija, sa pozivnim kodom +43 677, prvenstveno su namenjene ljudima koji žive i rade na teritoriji navedenih zemalja i imaju čestu potrebu za privatnom ili poslovnom komunikacijom. Komparativna prednost m:tel Austrija je prisustvo Telekom Srbija grupe u svim navedenim zemljama, što omogućava da budu kreirane najpovoljnije ponude, tarife i paketi.

"Ovo je prvi put da neka zemlja Zapadnog Balkana kreće u otvorenu tržišnu utakmicu na telekomunikacionom tržištu EU, koje je posebno zahtevno i razvijeno tržište. Početni rezultati su vrlo ohrabrujući i pokazuju da smo u stanju da i na tako zahtevnom tržištu pružimo telekomunikacione usluge na najvišem nivou i pridobijemo poverenje korisnika, za sada u Austriji, a sledeće godine, nadam se i u Švajcarskoj i Nemačkoj", istakao je Alašević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

21 h

Podeli: