CRH daje zajmove dok ne istroši zalihe

Fabrika cementa "CRH Srbija" iz Popovca kod Paraćina raspisala je konkurs za dodelu malih zajmova (mikrokredita) malim preduzećima i preduzetnicima.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 01.12.2015.

15:58

Default images
Foto: Thinkstock.com

Na zajam u iznosu od 50.000 evra imaju pravo preduzetnici sa područja Šumadije i Pomoravlja.

Makismalni iznos kredita je 10.000 evra, period korišćenja sredstava je 24 meseca, uz šest meseci "grejs" perioda i nominalnu kamatnu stopu od četiri odsto na godišnjem nivou.

Otplata kredita obavljaće se u jednakim mesečnim ratama".

Reč je o projektu pod nazivom "Idejom do razvoja", koju "CRH Srbija" sprovodi u saradnji sa Sosijete ženeral bankom i Regionlanom agencijom za ekonomski razvoj Ssumadije i Pomoravlja u "cilju razvoja privatnog sektora i podrške za unapređenje njihovog poslovanja, za povećanje konkurentnosti i inovativnosti malih preduzeća i preduzetnika, kao i kreiranje novih radnih mesta kroz investicije i opremu", saopštila je fabrika cementa.

Prijem zahteva je do 30. juna naredne godine, "odnosno dok se ne utroše sredstva za ovu namenu".

Prijave za kredite se podnose Regionalnoj agenciji za ekonomnski razvoj Ssumadije i Pomoravlja ili kancelariji za lokalni ekonomski razvoj u opštinama gde žive".

Prvi konkurs za ove kredite raspisala je prethodnik "CRH Srbija", "Holcim Srbija" 2012. godine i "taj projekat je prepoznat kao sjajna prilika da se utiče na ekonomski razvoj regiona i da se ojača privredni sektor", stoji u saopštenju koga je potpisao menadžer komunikacija Aleksandar Milošević.

Prošle godine kamata na ovaj kredit bila je šest odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: