Pošta briljira, već zaradila više nego lane

Neto dobitak Pošta Srbije u prvih deset meseci 2015. već premašio neto dobitak koji je ostvaren u prošloj godini, kažu iz te kompanije.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 01.12.2015.

14:16

Default images
(Foto: Thinkstock.com)

Javno preduzeće Pošta Srbije očekuje da će ove godine ostvariti bolji poslovni rezultat nego prošle godine i procene su da će neto dobit biti skoro 30 miliona evra, izjavio je danas izvršni direktor za informacione tehnologije, elektronske komunikacije i razvoj tog preduzeća Mihajlo Jovanović.

Jovanović je na 33. simpozijumu o novim tehnologijama u poštanskom i telekomunikacionom saobraćaju, koji se održava na Saobraćajnom fakultetu u Beograd, kazao da je neto dobitak Pošta Srbije u prvih deset meseci 2015. već premašio neto dobitak koji je ostvaren u prošloj godini.

Prema njegovim rečima, u cilju da to preduzeće bude što efikasnije i ostvaruje što bolje poslovne rezultate, Pošta Srbije je od 1. oktobra 2015. počela da primenjuje novu sistematizaciju i organizaciju poslovanja koju su samoinicijativno sprovela.

Jovanović je kazao da je nova organizacija urađena po funkcionalnom principu sa definisanom odgovornošću od vrha do dna i da se njome želelela obezbediti efikasna interna preraspodela kadrova sa netehnoloških i administrativnih na tehnološke poslove.

"Želeli smo da stvorimo ambijent takmičenja radnih jedinica koji su profitni centri, ali i da obezbedimo objektivnu pozitivnu selekciju rukovodećih kadrova transparentnim internim konkursima", kazao je on.

Prema rečima Jovanovića, Pošte Srbije su definisale optimalan broj izvršilaca što je bila tabu tema decenijama u tom preduzeću.

On je naglasio da će akcenat Pošta Srbije u budućnosti biti nove usluge, među kojima su menjački poslovi gde je već je otvoreno novih 200 menjačnica, za dva meseca će se krenuti i sa poslovima zastupanja osiguranja, a radiće se i na širenju mreže post šopova, kao i na poslovima elektronske uprave.

Jovanović je dodao i da su Pošte Srbije od 1. oktobra promenila i celokupan informacioni sistem preduzeća, naglasivši da se trenutno radi na ;novom pravilniku o statistici i normama i da se testira model varijabilnog obračuna zarada čija je ideja da 80 odsto zarade bude fiksno, a preostalih 20 odsto srazmerno učinku pojedinog radnika u preduzeću.

Na 33. simpozijum o novim tehnologijama u poštanskom i telekomunikacionom saobraćaju – POSTEL 2015, učestvuje oko 450 stručnjaka koji kroz veliki broj naučnih radova promovišu znanje i podstiču nove ideje.

POSTEL je kako je rečeno na otvaranju, pre svega usmeren ka perspektivama i potencijalima, novim tehnologijama i izazovima u saobraćaju kao privrednoj grani, i predstavlja jedinstvenu sponu nauke i privrede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: