Po ovome se vidi šta je FAP za Priboj

Prosečne oktobarske plate u Priboju iznosile su 46.823 dinara, što je dva puta više nego u prethodnom mesecu.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 30.11.2015.

11:30

Default images
Foto: Thinkstock

Žitelji te opštine su u septembru imali ubedljivo najniža primanja u Srbiji, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku.

Nije prvi put da se dešava "fenomen" velikog skoka zarada u Priboju, a statističari ga objašnjavaju neredovnim isplaćivanjem plata u Fabrici automobila Priboj (FAP).

Kada zaposlenima u toj kompaniji budu isplaćene zaostale plate skoči i prosečna zarada u opštini. U mesecima kada oni ne dobiju plate prosečna zarada u Priboju je među najnižim u Srbiji i tek nešto veća od minimalca.

Sa oktobarskom povišicom Priboj je postao opština sa ubedljivo najvećim primanjima u Sandžaku jer su prosečne plate u Tutinu i Sjenici nešto manje od 36.000 dinara, a u Novom Pazaru, Novoj Varoši i Prijepolju oko 33.000 dinara.

Prosečna oktobarska plata u Srbiji iznosila je 44.124, a u septembru 43.925 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: