BG: Rešava se jedan od tri najveća problema

Novo parkiralište u Bulevaru Zorana Đinđića na Novom Beogradu, sa ukupno 308 parking mesta, zvanično je otvoreno i dato građanima na upotrebu.

Srbija

Izvor: Tanjug

Nedelja, 29.11.2015.

15:09

Default images
Foto: Beta, arhiva

Gradski menadžer Goran Vesić poručio je tom prilikom da je Grad odlučan da reši problem parkiranja u Beogradu.

Vesić je novinarima rekao da je problem parkiranja na ovoj lokaciji bio veoma izražen, jer je u tom delu Bulevara Zorana Đinđića veliki broj poslovnih i stambenih zgrada i nije bilo dovoljno mesta za parkiranje, te da je bilo otežano i odvijanje saobraćaja, a pešaci su bili ugroženi.

"Zato je deo slobodnog prostora na ovoj velikoj saobraćajnici pretvoren u parkiralište, a deo je ozelenjen", rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, više od 1.200 građana potpisalo je peticiju za ovo parkiralište, što predstavlja dobar primer kako oni mogu da utiču na sređivanje grada.

Gradski menadžer je naveo da problem nedostatka parking mesta predstavlja jedan od tri najveća problema u Beogradu i podsetio da je nedavno i na Vračaru urađeno 388 novih parking mesta, te da je Grad odlučan da, korak po korak, ovaj problem rešava.

Direktor "Zelenila Beograd" Slobodan Stanojević rekao je da su na ovom potezu u Bulevaru Zorana Đinđića ekipe "Zelenila" posadile četiri hiljade kvadrata travnog busena i devedeset sadnica javora i lipe, sa posebnim sistemom za navodnjavanje.

Na otvaranju parkinga bili su i direktori "Parking servisa" i "Beograd-puta" Andrija Čupković i Ivan Tejić, a radovi na uređenju trajali su 80 dana i završeni su u predviđenom roku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: